Wie zijn wij?

De HartenWeide is een Zorgboerderij met een pensionstalling voor bejaarde paarden en camping in Zoelmond. Er is woonruimte voor begeleid wonen en in het weekend is er logeeropvang voor bijzondere kinderen. Verder kunnen er 24 (oude) paarden wonen die wat extra zorg en aandacht nodig hebben van onze zorgmedewerkers.

De Hartenweide is onderdeel van Manege HartenHoeve uit Deil.

Naast de reguliere paardenactiviteiten van een manege, heeft de HartenHoeve een sociaal doel. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, of met een psychiatrische, verslavings- of drop-out-achtergrond werken, rijden en leven op deze manege samen met mensen zonder een beperking. Door deze natuurlijke vorm van integratie komt ieder mens tot zijn recht.

Uitgangspunt is dat er wordt gekeken naar de vaardigheden en interesses van ieder mens. Niet de beperkingen staan centraal, maar de mogelijkheden. Deze kunnen nog verder worden ontwikkeld en uitgeleefd.

Kinderen met een beperking kunnen op verschillende dagen een dagdeel terecht voor een leuk programma. Voor de kinderen die van buitenactiviteiten houden zijn er programma's in het HartenBosje in Beesd. Om de ouders te ontlasten is er daarnaast een logeeropvang in het weekend. Deze activiteiten vinden ook plaats op de HartenWeide in Zoelmond. 

Contact

Voor algemene vragen en/of opmerkingen kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Mocht u specifieke vragen hebben over de website of het reserveringssysteem, dan kunt u contact opnemen met Rikkert van Harten.

Druk op de naam hier onder om contact op te nemen met deze persoon via de e-mail.

Rikkert van Harten

Rikkert van Harten is verantwoordelijk voor de website en het online reserveringssysteem van de Hartenweide.